Proiectul Pneumo Road Show a fost demarat în anul 2014, desfășurându-se prin organizarea unor conferințe tematice în mai multe orașe din țară.

PNEUMO ROAD SHOW își propune să contribuie la dezvoltarea profesională a cadrelor medicale implicate în tratamentul bolilor pulmonare şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor.

Manifestarea are în vedere întărirea colaborării între profesioniştii implicaţi în managementul bolilor pulmonare prin facilitarea schimbului de idei şi informaţii cu privire la prevenţia, diagnosticul, tratamentul şi monitorizarea acestor afecţiuni.

Simpozionul are ca obiective creșterea gradului de educație medicală în rândul medicilor pneumologi și din specialitățile conexe, schimbul de experiență, dezbaterea ultimelor informații legate de afecțiunile respiratorii.

Tema propusa pentru ediția din 2018 este astmul, un subiect de actualitate în practica medicală curentă.

PNEUMO ROAD SHOW este un proiect organizat științific de Societatea Română de Pneumologie, menit să aducă în prim plan priorităţile din domeniul afecţiunilor respiratorii prin dialog şi dezbateri colective ale experţilor şi liderilor de opinie din domeniu.